هماندیشی اعضای کانون کارگزاران با ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار
هماندیشی اعضای کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با ریاست و اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به همت کانون کارگزاران در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۹ در محل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برگزار گردید...
هماندیشی اعضای کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با ریاست و اعضای هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به همت کانون کارگزاران در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۹ در محل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برگزار گردید.
در این گردهمایی دبیرکل کانون کارگزاران جناب آقای میرصانعی ضمن خوشآمدگویی به میهمانان از ریاست سازمان به جهت حضور در این گردهمایی و تلاشهای صورت گرفته از سوی سازمان برای افزایش تعاملات فیمابین با کارگزاران تقدیر و تشکر به عمل آورد. همچنین وی در خصوص لزوم توجه کارگزاران به آثار تبعی نکول کارگزاران، ارزش در معرض ریسک و آثار آن در ضریب اعتباری و میزان تضامین پرداختی به سپرده گذاری مواردی را به کارگزاران یادآوری نمود.
در ادامه گردهمایی دکتر محمدی سخنان خود را با تاکید بر این نکته که کانون همواره محور ارتباط بازار سرمایه با بخشهای مختلف دیگر بازار بوده است، آغاز نمود. وی بیان کرد، کانون کارگزاران به دلیل ارتباط دو سویه با نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه و کارگزاران نقش پر رنگ و فعالی را در بازار سرمایه داشته و به همین علت بایستی از کانون، به جهت اقدامات صورت گرفته در راستای تسهیل امور کارگزاران، که از اولین تجارب هر سرمایهگذاری برای ورود به بازار سرمایه هستند، قدردانی نمود. رئیس سازمان با توجه به افزایش حجم معاملات، کدهای معاملاتی و افزایش توجه عموم سرمایهگذاران به بازار سرمایه حال بازار سرمایه را خوب دانسته و بیان داشت این موضوع نشان دهنده بهبود جایگاه بازار سرمایه در جامعه بوده و جذب سرمایههای متنوع اتفاق مثبتی قلمداد خواهد شد. همچنین از لزوم حرکت به سوی ایجاد بستر مناسب به منظور برگزاری مجمع الکترونیک و راه اندازی این امکان، به دلیل ورود شرکتهای با ابعاد بزرگ و به خصوص عرضه سهام عدالت در بازار سرمایه، با توجه به نیاز سهامداران صحبت نمود. دکتر محمدی بیان کرد تمرکز سازمان در سال ۱۳۹۸، نظارت بر پروندههای تخلفاتی، ارتقا کیفیتها در زمینه افشا اطلاعات مالی و نظارت بر بخشهای مختلف بوده است و یادآور شد با وجود اینکه بازار سرمایه در تعداد دفعات افشاء اطلاعات، اکنون در شرایط مناسبی قرار دارد، اما لزوماً این موضوع در کیفیت افشاء تاثیر نخواهد داشت و به تلاش سازمان برای بهبود نظارت بر کیفیت افشاء اشاره نمود. دکتر محمدی استقبال کارگزاران را برای تبدیل شدن از سهامی خاص به سهامی عام، مثبت ارزیابی کرده و تاکید نمود، عرضه سهام به عموم از نکات مثبت در بازار سرمایه بوده، اما نباید تمام کارگزاران در صنعت به دنبال عرضه عمومی سهام خود باشند و قطعاً صنعت کارگزاری نیازمند حضور کارگزاران سهامی خاص در عرصه رقابت با دیگران نیز خواهد بود.
در ادامه رئیس سازمان بورس افزودند که در شورای عالی بورس اوراق بهادار ایران، همواره سازمان در پی احقاق حقوق و خواستهای صنعت کارگزاری در موضوعات مالیات بر ارزش افزوده بر اعتبارات اعطایی و معافیتهای مالیاتی این اعتبارات بوده است و پیگیریهای لازم در این حوزه صورت پذیرفته است. همچنین در خصوص عوارض کسب و پیشه مذاکرات متعددی با مسئولین ذیربط صورت گرفته که سازمان مصرانه به دنبال حل مشکلات صنعت کارگزاری خواهد بود.
ریاست سازمان در ادامه افزود، کارگزاریها پیشانی بازار هستند و با توجه به شرایط کنونی، میتوان با افتخار از وضعیت مناسب سرمایه و حقوق صاحبان سهام آنها صحبت کرد که این موضوع نشان دهنده فعالیت رو به رشد کارگزاران میباشد. اما در برخی از موارد کارگزاران میبایست توجه کافی را داشته باشند و در چارچوب قوانین تعریف شده فعالیت نمایند و در نرخ ارائه تخفیفات به صورت معقول و منطقی عمل کنند. همچنین اگر کارگزاران در چارچوب ابزارهای نظارتی سازمان عملکرد مناسب داشته باشند و قوانین و مقررات را رعایت نمایند سازمان کاملا مدافع حقوق کارگزاران و صنعت کارگزاری در برابر مسائل و مشکلات خواهد بود.
در پنل پرسش و پاسخ گردهمایی، اعضای کانون به موارد متعددی از جمله لزوم وجود بازرس قانونی در طول سال برای کارگزاران، لزوم بازنگری صورتهای مالی نمونه، تعهدات متعدد ایجاد شده به منظور صدور مجوزها و لزوم تغییر متن این تعهدنامهها، لزوم حذف نظارتهای موازی بر عملیات کارگزاران، اصلاح قوانین متعدد و تضادهای ایجاد شده در پی این موضوع، کاهش کارمزد بورس کالا، یکسان سازی حد اعتباری نسبت به حجم معاملات، کاهش محدودیتهای کارگزاران در انجام معاملات، امکان ایجاد بستری مناسب به منظور طرح دعوی از سمت کارگزاران در کمیته تخلفات، لزوم افزایش عرضه سهام کارگزاران و کاهش مشکلات ایجاد شده پس از عرضههای اولیه و ... اشاره گردید.
در پاسخ به سوالات مطروحه دکتر محمدی بیان نمود که عموما در تمام بازارهای مالی دنیا در عرضههای اولیه قیمت عرضه زیر قیمت واقعی تعیین میگردد تا این موضوع سهام مذکور را به جهت سرمایهگذاری جذاب نماید و برای جلوگیری از بروز مشکلاتی نظیر آنچه در عرضههای اولیه در کشور اتفاق میافتد میبایست شرکتهای نرمافزاری خدمات خود را در این حوزه به روز کرده تا با ورود سرمایهگذاران بیشتر زیر ساختهای فنی ما دچار مشکل نشوند.
ریاست سازمان در خصوص موارد مطروحه من باب لزوم حضور بازرسهای قانونی در طی سال، تغییر در متن تعهدنامههای اخذ شده جهت مجوزهای اعطایی، اصلاح قوانین و مقررات، ورود ابزارهای جدید به بازار سرمایه و بازنگری صورتهای مالی، اظهار کرد که سازمان تلاشهای خود را در این راستا انجام خواهد داد و موافق بهبود شرایط در موارد مطرح شده میباشد. در خصوص افزایش تدریجی قوانین و بروز تعارضات متعدد در قوانین و مقررات و همچنین لزوم حذف نظارتهای موازی بیان شد که در صورت ارائه راهکاری مناسب از سوی کارگزاران، سازمان همواره پذیرای پیشنهادات بوده و اصلاحات لازم را انجام خواهد داد.
در ادامه دکتر محمدی دغدغه سازمان را در سه حوزه نحوه چگونگی گردش وجوه مشتریان، چگونگی ثبت و ضبط این وجوه در حسابها و چگونگی انجام معامله در سیستم معاملات توسط کارگزاران، بیان نمود و افزود که سازمان کاملا موافق ساده سازی فرآیندها بوده، به گونهای که در باب نظارتها در صورت وجود امکان نظارت آنلاین، میتوان نظارتهای موازی را کاهش داد و از حضور ناظرین در شرکتهای کارگزاری جلوگیری به عمل آورد. همچنین درباره صورتهای مالی نمونه و تغییرات مدنظر کارگزاران گفت در صورت عدم وجود تضاد با استانداردهای حسابداری و موافقت سازمان حسابرسی، سازمان نیز موافق اعمال تغییرات پیشنهادی خواهد بود.
در خصوص حد اعتباری و موارد مطرح شده در این حوزه اشاره شد که سازمان صرفا به دنبال کنترل ریسک کارگزاران بوده و حتیالامکان انعطاف لازم را درصورت نیاز خواهد داشت.
ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص ایجاد شرایط مناسب برای برخورد با متخلفان و دریافت تضامین لازم از افراد پر ریسک بیان داشتند که نمیتوان خارج از قوانین و مقررات عمل کرد و به همین دلیل با توجه به شرایط موجود، کانون میتواند به صورت یک نهاد خود انتظام عمل کرده و با متخلفان برخوردهای لازم را داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است که در سایر مواردها سازمان امکان تفویض اختیارات خود را در این حوزه ندارد. همچنین در انتهای گردهمایی در خصوص افزایش عرضه سهام شرکتهای کارگزاری بیان شد که بررسیهای لازم در این حوزه انجام خواهد پذیرفت و همکاریهای لازم به جهت تعاملات بیشتر با کانون و کارگزاران صورت خواهد گرفت.