بازدید مدیران بازار سرمایه از شرکت صنعتی مینو
مراسم بازدید از شرکت صنعتی مینو با حضور مدیران عامل و کارشناسان ارشد بازار سرمایه و اهالی رسانه در روز سهشنبه مورخ ۹۸/۰۸/۲۱ برگزار گردید...
به همت کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، مراسم بازدید از شرکت صنعتی مینو با حضور مدیران عامل و کارشناسان ارشد بازار سرمایه و اهالی رسانه در روز سهشنبه مورخ ۹۸/۰۸/۲۱ برگزار گردید.
در ابتدای ورود به مجموعه وحید هوشنگنژاد، مدیرعامل شرکت صنعتی پارس مینو ضمن خوشامدگویی و همراهی به حاضران درخصوص تولید و صادرات شرکت صنعتی مینو و مقایسه ارقام با سال گذشته توضیحاتی ارائه داد.
هوشنگنژاد از تنوع محصولات این شرکت خبر داد و افزود: روزانه حدود ۶۰۰ تن محصولات غذایی و دارویی در گروه تولید میشود که در این مجموعه روزانه ۱۰۰ تن تولیدات داریم و تفاوت شرکت پارس مینو با شرکتهای دیگر گروه در تنوع بالای محصولات و واردات بیشتر است.
در ادامه بازدیدکنندگان به سمت کارگاه تولید آدامس هدایت شدند. هوشنگنژاد تشریح نمود: تکنولوژی این کارگاه در سطح تکنولوژیهای روز دنیاست و جزء پنج خط تولید منحصر به فرد دنیا بهحساب میآید.
پس از بازدید مدیران بازار سرمایه و اهالی رسانه از سایر خطوط تولید شکلات و مراحل استحصال دانه کاکائو و همچنین سایر خطوط تولید راهی نشست پرسش و پاسخ شدند.
در ابتدای نشست علیرضا عباسیانفر، مدیرعامل هلدینگ آزادگان و گروه صنعتی مینو به معرفی تاریخچه مجموعه پرداخت و اظهار داشت: شرکت صنعتی پارس مینو در سال ۱۳۳۸ تأسیس و در سال ۱۳۵۳ وارد بورس شد. در سال ۱۳۵۹ مطابق بند ب قانون حفاظت و توسعه صنایع کشور مالکیت گروه صنعتی مینو به سازمان صنایع ملی تحت نظارت وزارت صنایع منتقل شد و حدود ۲۲ سال مدیریت گروه مینو در اختیار دولت بود و بین سالهای ۸۰ و۸۱ اکثریت سهام گروه صنعتی مینو به شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان منتقل شد.
وی افزود: شرکت فوق در سال ۱۳۷۳ به ثبت رسید و در سال ۱۳۹۳ از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد، این شرکت قبل از ورود به بورس فعالیتهای مختلفی از جمله ساختمانی، بازرگانی و راهسازی انجام داده بود و در نهایت در سال ۱۳۸۰ حدود ۶۸ درصد از سهام شرکت صنعتی مینو را خریداری کرد.
عباسیانفر فعالیت هلدینگ آزادگان را به دو حوزه تقسیم نمود و تشریح کرد: حوزه اول در مورد املاک و داراییهای ثابتی است که شرکت اقتصادی خودکفایی آزادگان دارد، شامل یک قطعه زمین ۵۵۰۰ متری که در منطقه اقدسیه تهران قرار دارد که در پهنه تجاری اداری این منطقه است و اقداماتی جهت مشارکت در ساخت این ملک صورت گرفته است. از املاک دیگر مجموعه آزادگان اراضی کالپوش ۲۵۰ هکتاری در منطقه کالپوش از توابع شهرستان شاهرود است، ملک میدان فردوسی تهران نیز که در مالکیت شرکت پارس گستر بوده و حدود ۴۰۰۰ متر است که ارزشی معادل ۷۰ تا۸۰ میلیارد تومان برای آن ارزیابی شده است، دیگر ملک فردیس کرج است که حدود ۳۳۰۰ متر است و حدود ۱۴ هزار متر مجوز بنا گرفته شده است و تقریباً ۵۰ درصد بیشتر پیشرفت فیزیکی داشته است که در شش طبقه درحال ساخت است، ملک ملایریپور است حدود ۳۵۰ متر که ۱۶۰۰ متر مجوز ساخت دارد و این ملک تقریباً ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ملک ارومیه حدود ۱۲۰۰ متر است که ۷۰۰۰ متر زیر بنا در نه طبقه درحال ساخت است، ملک گرگان ۱۲۵۰متر است و ساختمان خیابان شریعتی، منطقه جلفا در چهار طبقه بوده که دفتر مرکزی شرکت محسوب میشود. این املاکی است که در مالکیت گروه و هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان است.
مدیرعامل هلدینگ آزادگان درخصوص سرمایهگذاریهای این هلدینگ به خرید ۶۸ درصد از سهام شرکت مینو در سال ۸۰ اشاره داشت و افزود: با توجه به اینکه این شرکت ۲۲ سال در مالکیت و مدیریت دولت بود اقدامات قابلتوجهی درخصوص بازسازی و نوسازی این مجموعه صورت نگرفت و ما در حال حاضر در ۶۰ امین سالگرد تاًسیس شرکت صنعتی مینو هستیم اما در زمان تصدی دولت در این ۲۲ سال هیچگونه اقدام قابلاعتنایی صورت نگرفت و خطوط فرسوده بود و درحال حاضر نیز بعضی از خطوط حدود ۴۵ سال است که در حال فعالیت هستند؛ بههمین جهت زمانی که ما وارد شدیم اقدامات بسیار بزرگی صورت گرفت بالغ بر ۱۲۰ میلیون یورو سرمایهگذاری خارجی داشتیم و خطوط تولید بسیاری بالغ بر ۱۰۰ پروژه در این ۱۵ سال گذشته راهاندازی شده است.
شرکت پارس مینو
در ادامه نشست هوشنگنژاد مدیرعامل شرکت پارس مینو توضیح داد: مجموعه شرکت صنعتی مینو که ۶۸ درصد آن به شرکت اقتصادی خودکفایی آزادگان تعلق دارد، دارای زیر مجموعه و شرکتهای فرعی از جمله: ۸۷ درصد از شرکت قاسم ایران، ۹۸ درصد از شرکت صادراتی پرسوئیس، ۵۲ درصد از شرکت صنعتی پارس مینو، ۲۳ درصد از شرکت صنایع غذایی مینو شرق و ۵۴ درصد از شرکت شوکوپارس است و اکثریت سهام شرکتهای دارویی مینو و شرکت صنایع غذایی مینو شرق و مینو فارس نیز در اختیار گروه صنعتی مینو قرار دارد.
وی افزود: هلدینگ اقتصادی خودکفایی آزادگان ۱۰۰ درصد سهام بخشی از شرکتها را به صورت مستقیم دارد از جمله شرکت پارسگستر که دارایی ثابت آن ملک میدان فردوسی است. شرکت رسا که حدوداً ۱۵۰۰ میلیارد تومان پروژه در حال احداث دارد، ۱۰۰درصد شرکت معین نیز در اختیار شرکت آزادگان است که کار حسابرسی داخلی و سبدگردانی ما در این شرکت انجام میشود، ۱۰ درصد از سهام سیمان قشم و ۷ و نیم درصد از شرکت سیمان یزد را نیز در اختیار داریم. همچنین فروشگاه زنجیرهای پیوند که در آینده راهاندازی خواهد شد و ۱۰۰ درصد این فروشگاه زنجیرهای متعلق به شرکت خودکفایی آزادگان است و سایر شرکتهایی که سهام چندان قابل اطمینان دیگری ندارد حدود ۱۴ شرکت فرعی زیر مجموعه شرکت اقتصادی خودکفایی آزادگان است.
افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی
وی درخصوص افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی این شرکت گفت: از زمانی که مجموعه شرکت اقتصادی خودکفایی آزادگان و همچنین شرکت صنعتی مینو تاًسیس شده است از تاریخ تاًسیس آنها دارایی آنها تجدید ارزیابی نشده؛ یعنی املاکی که ما در اختیار داریم عموماً مربوط به ۵۰ یا ۶۰ سال گذشته است که تجدید ارزیابی نشدهاند و با توجه به قانون جدیدی که در اردیبهشت و خرداد ماه امسال تصویب نهایی شد، برنامه تجدید ارزیابی داراییها را در دستور کار قرار دادیم بعضی از شرکتها از جمله پارس مینو و شرکت صنایع غذایی مینو شرق تکمیل و گزارش شده است.
هوشنگنژاد خاطر نشان ساخت: از سال ۱۳۸۲ حدود ۴۴ میلیون یورو هزینههای ارزی مجموعه پارس مینو بوده و هزینههای ریالی آن هم مبلغی حدود ۳۰ میلیارد تومان تا به حال صرف شده است. هزینه ریالی خرید ماشینآلات حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بوده و حدود ۱۶ میلیون یورو هزینه ارزی پروژه آدامس شده است.
وی بیان داشت: نکته قابل اهمیت این است که ماشینآلاتی که در مجموعه مینو و خصوصاً پارس مینو وجود دارد از بهترین تکنولوژی روز دنیا خریداری شده است. ما در خط آدامس جزء ۵ تولیدکننده روز دنیا هستیم و قابلیت تولید روزانه ۲۵ تن آدامس در آن کارگاه را داریم. همچنین چوب شور پروژه دیگری بود که در این چند ساله اخیر انجام شد که ۲ و نیم میلیون یورو هزینه آن شد و از بهترین تکنولوژی روز دنیا بود، درخصوص خط شکلات جدید حدود ۶ و نیم میلیون یورو هزینه ریالی و ارزی انجام شده، خط دانه کاکائو خطی بود که ساختمان آن نیمه کاره ساخته شد و طی این چند ساله اخیر خریداری گردیده و حدود ۲ میلیون یورو هزینه ارزی و با جمع ریالی آن حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است و حسن این خط این است که در آینده در زمینه کره و پودر کاکائو مستقل خواهیم شد.
به گفته هوشنگنژاد، اسنک و پلت که برای آن ۲ و نیم میلیون یورو هزینه شده و طی اواخر سال جاری و سال آینده یک میلیون یورو برای آن هزینه خواهد شد. در مورد خط ویفر که رنگارنگ بود و ساختمان آن در حال ساخت است و ۲۰ میلیارد تومان هزینه ریالی آن است. در مورد شرکت پارس مینو نیز حدود ۲۲ هکتار وجود دارد که مالک آن از نظر قانونی پارس مینو است که متعلق به گروه است و عملیات تجدید ارزیابی آن انجام شده است.
شرکت صنعتی مینو خرمدره
در ادامه محمدتقی قلندرلکی، مدیرعامل شرکت صنعتی مینو خرمدره نیز توضیح داد: شرکت صنعتی مینو در استان زنجان شهرستان خرمدره مستقر است که در سال۱۳۵۱ در زمینی ۵۴ هکتاری احداث و در سال ۱۳۵۴ تولید محصولات خود را آغاز نمود و در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده بیسکویت در ایران با چهار خط تولید است و روزانه در حدود۲۲۰ تن بیسکویت، از خانواده ساقه طلایی تولید میشود. علاوه بر آن خطوط دیگری از جمله آبنبات، شیرینی، پفک و بستنی زمستانی درحال تولید است، ابتدا به صورت سهامی خاص بوده است و در سال ۱۳۷۳ به سهامی عام تبدیل گردید و از سال ۸۴ فعالیت بورسی خود را آغاز نمود و درحال حاضر در بازار پایه فرابورس فعالیت دارد.
وی افزود: این شرکت ۵۲ درصد سهام شرکت پارس مینو، ۸۷ درصد قاسم ایران، ۵۴ درصد شوکوپارس و ۲۳ درصد شرکت مینوی شرق داراست، ترتیب سهامداران شرکت صنعتی مینو به این شرح است: ۶۸درصد آن متعلق به هلدینگ خودکفایی اقتصادی آزادگان، ۲۲درصد موسسه فرهنگی هنری پیام آزادگان، ۴درصد شرکت سرمایهگذاری سایه گستر سرمایه و ۶درصد هم سایر شرکتها.
قلندرلکی گفت: در طول مدتی که شرکت صنعتی مینو در طول فعالیت خود پروژههای زیادی انجام داده است، تعدادی پروژه در حال انجام و برای آینده نیز برنامه توسعه در پیش داریم. پروژهای که در حال حاضر در حال انجام است یک خط تولید بیسکویت به ظرفیت ۲ و نیم تن در ساعت است.
وی افزود: برای تولید خط جدید دوم بیسکویت برنامه داریم که هر زمان انجام شود به سرمایهداران اعلام خواهیم نمود، پروژههایی نیز که از دهه ۸۰ در شرکت صنعتی مینو آغاز شده است، خط تافی و آبنبات بود که بهترین برندهای اروپایی خریداری شد و مبلغی در حدود ۶ میلیون یورو برای آن سرمایهگذاری شده است، حدود ۲ میلیون یورو برای خط جدید تولید پفک، برای خط تولید شیرینی، حدود ۲ میلیون یورو سرمایهگذاری و برای تولید خط تولید بستنی زمستانی نیز حدود ۱و نیم میلیون یورو سرمایهگذاری شده است.
مدیرعامل شرکت صنعتی مینو خرمدره تشریح نمود: فعالیتهای دیگری که انجام شده توجه به حقوق ذینفعان، سهامداران، پرسنل و مشتریان بوده است، ما بزرگترین تولیدکننده بیسکویت هستیم، قیمتگذاری ما همیشه پایینترین قیمتگذاری در کل کشور از جمله بیسکویت ساقه طلایی بوده است که بتوانیم با کل ایران ارتباط داشته باشیم و بتوانیم محصولاتمان را به سهولت بهفروش برسانیم، در سال اخیر برند ساقه طلایی ما دو بار به عنوان برند برتر انتخاب شد و در طی این سه ساله اخیر نیز یک سری محصولات جدید وارد بازار نمودیم؛ ساقه طلایی با آرد گندم، تافی مغزدار و کنجددار، بیسکویت بدون شکر ساقه طلایی، شیرینی با مغز کرم کاکائو، بستنی زمستانی میوهای، انواع ویفر با کرم، بادام زمینی و کارامل و امسال بستنی زمستانی با مغز مارمالاد در برنامه داریم که تولید کنیم.
وی در ادامه توضیح داد: عملکرد ششماهه بسیار خوبی در سال جاری داشتیم و از بودجهای که ابتدای سال برای خودمان تعیین میکنیم جلوتر بودهایم. ۱۰۹ میلیارد تومان سود ناخالص و حدود ۸/۸۲ دهم میلیارد تومان سود خالص شرکت در شش ماهه اول بوده است و تا انتهای سال با همین روند فعالیت خود را پیش میبریم.
شرکت قاسم ایران
یوسف خزرایی، مدیرعامل شرکت قاسم ایران توضیح داد: شرکت قاسم ایران تولیدات شرکت صنعتی مینو را بهفروش میرساند و ما بزرگترین شرکت پخش در کشور و در ۲۲ نقطه کشور دارای شعبه هستیم و مجموع ۱۵۰۰ نیروی انسانی در این شرکت مشغول بهکار هستند. بزرگترین سرمایه شرکت خارج از صندوق و بحث زمین و اموال، ۱۱۰ هزار مشتری است که در سراسر کشور وجود دارد و بزرگترین سرمایه شرکت قاسم ایران محسوب میشود و برنامه داریم که تا پایان امسال این عدد را ۲۰ هزار دیگر ارتقا دهیم و به ۱۳۰ هزار مشتری فعال در سراسر کشور برسانیم.
خزرایی گفت: فعالیت ما شامل دو حوزه غذا و دارو است و جزء محدود شرکتهای پخش هستیم که هر دو حوزه را پوشش میدهیم. شرکت نزدیک به ۳۴۰ هزار متر مربع در سراسر کشور زمین دارد و حدود ۱۳۰ هزار متر مربع فضای اداری در اختیار شرکت است. همچنین در حدود ۵۰۰ دستگاه کامیون و کامیونتهای مالکیت و غیر مالکیتی در اختیار شرکت است و روزانه بالغ بر ۲۱ هزار کارتن و حدود ۱۷ هزار فاکتور توسط شرکت میان مشتریان بهصورت روزانه توزیع میشود. شرکت قاسم ایران با حدود۸۰ تامینکننده در حوزه غذایی و دارویی کشور طرف قرارداد است و برد های معروفی در سبد خود داریم که محصولات آنها را توزیع میکنیم، ۲۱۰۰ قلم کالا در حوزه دارو و غذا بهعنوان شرکت پخش قاسم ایران داریم، مهمترین منابع انسانی ما هم مشتریان شرکت و نیز نیروهایی هستند که در داخل شرکت مشغول بهفعالیت هستند.
شرکت صنایع غذایی مینو شرق
اکبر لطفیان، مدیرعامل شرکت مینو شرق در ادامه توضیح داد: شرکت صنایع غذایی مینو شرق در سال ۱۳۷۳ در ۱۰کیلومتری شهر زاهدان توسط شرکت قدس رضوی به بهرهبرداری رسید این شرکت در سالهای ابتدای تاسیس روند خوبی را طی نمود، گروه مینو در سال ۱۳۸۹ حدود ۵۱ درصد سهام را از شرکت آستان قدس رضوی خریداری کرد و در همان سال خط تولید نوشابه را راهاندازی نمود. این روند ادامه داشت تا در سال ۹۰ گروه مینو تصمیم گرفت کل سهام را از شرکت آستان قدس خریداری و به گروه مینو تعلق یابد که سهامداران آن شرکت صادراتی مینو و شرکت پارس گستر و شرکت پرسوئیس صادراتی است. شرکت در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار قرار دارد و محصولاتی از جمله انواع گروه بیسکویت را تولید مینماید. اعتمادی که گروه به این شرکت منجر شد که برند ساقه طلایی در زاهدان تولید شود و این محصول روزانه حدود ۵۰ تن در زاهدان تحت لیسانس شرکت اصلی تولید میگردد. همچنین محصولات ترد، پتیبور و محصولات کرمدار در این شرکت تولید میشوند.
وی افزود: از جمله اقداماتی که انجام دادیم تجهیز ماشینآلات و قسمت بستهبندی بود که توانستیم تولید شرکت را که تا آن زمان (مالکیت شرکت مینو) به عدد ۱۰ تن در روز هم نمیرسید و در تولید بیسکویت به ۷۰ تا ۸۰ تن در روز برسانیم و توان تولید بیشتر از این نیز در شرکت وجود دارد. همینطور تولید اسنک و پفک را داریم که روزانه تولید میشود و این تولید هم بازسازی و نوسازی شد، خط نوشابه که بهدلیل کمبود آب تولید آن متوقف شد و خط تولید تافی کرهای را جایگزین آن کردیم که تولیدات آن به دلیل همجواری با کشور افغانستان و پاکستان صادر میشود و در همین راستا در پروژه جدید خط تافی مغزدار تأسیس و به بهرهبرداری اولیه رسید که تولید آن در هفته آینده بهصورت مستمر وارد بازار میشود و عمدتاً هم بازار صادراتی برای آن در نظر داریم.
لطفیان اظهار داشت: شرکت عموماً روی محصولات سلامت محور متمرکز است و در همین راستا دو محصول را برای اولین بار وارد بازار مصرف ایران نمود: یکی از این محصولات بیسکویت پروبیوتیک است (بیسکویت بر همان پایه ساقه طلایی و با اضافه کردن باکتری پروبیوتیک که به اسم جوانه در بازار وجود دارد و مورد تاًیید سازمانهای نظارتی قرار گرفته است) و بحث دوم تبلیغاتی که روی محصولات اسنک انجام میشد که در این زمینه موفق شدیم که پفک سین بیوتیک که مقداری فیبر به آن اضافه کردیم و نوع روغن و رنگ آن را نیز تغییر دادیم که مورد تأیید وزارت بهداشت و غذا قرار گرفت در سبد محصولات گروه مینو داده شد.
در پایان مدیران گروه مینو به پاسخگویی به سوالات کارشناسان پرداختند.