• 1398/09/09 - 14:43
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

استقبال صندوق‌های سرمایه‌گذاری کوچک از ابلاغیه سازمان بورس/ وضعیت اکثر صندوق‌ها با دستورالعمل این سازمان تطابق یافته است

انحلال تعدادی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری کوچک، بعد از آنکه خود را با شرایط و ابلاغیه جدید سازمان بورس تطبیق دادند، منتفی شد...

۹۸۰۹۰۹_News_Bann

مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام این مطلب گفت: مطابق ابلاغیه سازمان بورس، به صندوق‌هایی که تعداد سرمایه‌گذاران آن‌ها کمتر از ۱۰۰ نفر و مبلغ جمع‌آوری شده در آن زیر ۱۰ میلیارد تومان باشد، فرصت زمانی مشخصی داده شد تا نسبت به تعدیل این دو موضوع اقدام کنند؛ در غیر این صورت صندوق مذکور منحل می‌شود.

به‌ گزارش کانون کارگزاران به‌ نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، محمدرضا معتمد با اشاره به استقبال صندوق‌های سرمایه‌گذاری کوچک از ابلاغیه سازمان بورس اظهار داشت: در این راستا برخی از مدیران سرمایه‌گذاری موفق شدند دو شرط یاد شده را اجرایی کنند؛ برخی صندوق‌ها هم که توان اجرایی مدیرشان برای تحقق این ابلاغیه کافی نبود، یا مدیریت صندوق را واگذار کردند یا برای درخواست انحلال صندوق، اقدام کردند.

به‌ گفته مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، از زمان صدور ابلاغیه اخیر، وضعیت اکثر صندوق‌ها با دستورالعمل این سازمان تطابق یافته است. چند صندوق دیگر هم هست که در آینده نزدیک تعیین تکلیف خواهند شد.

معتمد در عین حال افزود: ما برای صندوق‌های نیکوکاری، این نسبت را اصلاح کرده و درصد و مبلغ آن را کمتر از چیزی که برای سایر صندوق‌ها برقرار است، قرار دادیم. چرا که هدف این صندوق‌ها در درجه اول فعالیت‌های خیرخواهانه و نیکوکارانه است و انتفاع در مراحل بعد قرار دارد.

وی همچنین در ادامه در پاسخ به این سوال که برای موضوع تضاد منافع در کارگزاری‌ها چه تدبیری اندیشیده شده است، گفت: مطابق ساختاری که در بازار سرمایه فعلی ما وجود دارد، کارگزاران عمدتا درگاه ورود سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه هستند. کارگزاران تا قبل از اصلاح دستورالعمل هلدینگ‌های خدمات بازار سرمایه طیف وسیعی از خدمات از قبیل معاملات، پذیرش، مشاوره، سبدگردانی و مدیریت صندوق‌های مشتریان را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کردند.

مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اظهار داشت: مطابق دستور‌العمل هلدینگ‌های خدمات بازار سرمایه، فعالیت‌ها تفکیک و مقرر شد که کارگزار حتما در حوزه کارگزاری خدمت ارائه کند. همچنین اگر متقاضی ارائه خدمت در حوزه مشاوره یا مدیریت دارایی در قالب سبد‌های اختصاصی یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری است حتما باید شرکت‌های مجزایی در قالب شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری یا شرکت سبد‌گردان تاسیس کنند.

معتمد در پایان اظهار داشت: توصیه من به عنوان کارشناس بازار سرمایه نه مدیر نظارت بر نهادهای مالی به سرمایه‌گذاران این است که حتما به افرادی که صلاحیت حرفه‌ای و مجوز های لازم را دارند مراجعه کنند.

وی توضیح داد: مدیران متخصص شرکت‌های سبد‌گردانی، تعیین سرمایه، مشاور سرمایه‌گذاری و هر آن‌ کس که مجوز دارایی را داشته باشد، پرتفوی را بر اساس ریسک‌های فرد طبقه‌بندی می‌کنند و متناسب با میزان تحمل و پذیرش ریسک او توصیه به ایجاد سبد اختصاصی، خاص آن مشتری یا سرمایه‌گذار یا توصیه به سرمایه‌گذاری در طیف گسترده‌ای از صندوق‌های سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

لینک اصلی خبر

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 98
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم