نقاط عطف سه گانه در بازار سرمایه
عضو هیأت مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، تغییر سیستم معاملات از حالت کاغذی به الکترونیک را نقطه عطفی بزرگ در بازار سرمایه دانست.
به گزارش کانون کارگزاران، علیرضا تاج بر در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: سیستم معاملات در اوایل دهه ۷۰ از چانه زنی رو در رو و کاغذی به الکترونیک تغییر پیدا کرد و در آن مقطع زمانی ما شاهد نقطه عطفی در بازار بودیم . در سال ۱۳۸۴ هم با تصویب قانون بازار اوراق بهادار و تغییر زیرساخت های بازار سرمایه و توسعه آن نقطه عطف دیگری را شاهد بودیم.
مدیرعامل شرکت کارگزاری تأمین سرمایه نوین افزود: طی یکسال گذشته با روی کار آمدن ابزارهای مختلف تسهیل کننده معاملات از جمله معاملات الگوریتمی نقطه عطف سومی را در بازار شاهدیم و انتظار می رود که این معاملات الگوریتمی و این شکل از معاملات آنلاین، تحولی دیگر را در بازار ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان بورس در حال توسعه زیرساخت های لازم به منظور بهبود شرایط معاملاتی است، گفت: مطمئنا معاملات الگوریتمی و سایر ابزارهای معاملاتی و معاملات شرطی به زودی گسترش می یابد و نقطه عطفی بزرگ را در بازار سرمایه به وجود خواهد آورد .
تاج بر همچنین راه اندازی آتی سبد سهام را از اقدامات مثبت سازمان بورس برشمرد و گفت: آتی سبد سهام ابزار بسیار خوبی بود که در کمیته فقهی سازمان بورس تصویب و به خوبی طراحی و اجرا شد ؛ امیدواریم راه توسعه در پیش گیرد و روز به روز شاهد رونق بیشتر این ابزار باشیم .
عضو هیات مدیره کانون کارگزاران، سپس به تفاهم نامه اخیر میان سازمان بورس و کانون کارگزاران به منظور آموزش در بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: کانون کارگزاران نیز در کنار سایر ارکان بازار سرمایه به آموزش ساز و کار بازار سرمایه ، ارتقای سواد مالی و افزایش ضریب نفوذ بورس در جامعه کمک خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت کارگزاری تأمین سرمایه نوین، مهمترین وظیفه سازمان بورس را در کنار دفاع از منافع سرمایه گذاران ، ترویج و توسعه فرهنگ سرمایه گذاری دانست و گفت: آموزش یکی از اهدافی است که باید بسیار به آن توجه کرد و همه ارکان بازار باید بر این هدف تمرکز داشته باشند، در عین حال در کنار آموزش باید به مقررات و رعایت آن هم اهتمام ویژه داشت .
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در زمینه مقررات هم اقدامات خوبی در حال انجام است تا در خصوص برخی مقررات مزاحم یا متعارض ، مقررات زدایی و تنقیح مقررات را داشته باشیم.
تاج بر سپس از شکل گیری کمیته های مشترکی برای اصلاح مقررات خبر داد و افزود: یکی از مشکلات بزرگ بازار ما حجم بالای مقرراتی است که به اقتضای یک دوره زمانی نوشته شده و این روزها دیگر کارایی سابق را ندارد ؛ لذا کمیته هایی در کانون کارگزاران و سازمان بورس و سایر ارکان برای اصلاح مقررات موجود و تدوین مقررات جدید تشکیل شده است .
مدیرعامل شرکت کارگزاری تامین سرمایه نوین، نقش نهاد ناظر را در جلوگیری از هرگونه سوء استفاده یا ناهنجاری بسیار پررنگ دانست و گفت: چارچوب این نظارت نیز مشخص است و طبیعتا درقالب قوانین و مقرراتی است که نوشته می شود و ممکن است در طول زمان اصلاح شود .
وی در پایان با اشاره به رشد و توسعه نهادهای مالی گفت: افزایش کمی تعداد نهادهای مالی با توجه به بالارفتن حجم معاملات، اقدام مثبتی بود که انجام شد و این امر حاکی از نگاه های توسعه ای ارکان بازار سرمایه و در صدر آنها سازمان بورس و اوراق بهادار است.