اولین جلسه کارگروه فناوری اطلاعات در سال 1400
اولین جلسه کارگروه فناوری اطلاعات کانون کارگزاران در سال1400، با حضور اعضای جدید کارگروه برگزار شد...
اولین جلسه کارگروه فناوری اطلاعات کانون کارگزاران در سال1400، با حضور اعضای جدید کارگروه برگزار شد.
در این جلسه رئیس کارگروه بیان نمود اگرچه این کارگروه با تاخیر برگزار گردیده است لیکن در این بازه زمانی اقدامات موثری با نظر رئیس و برخی اعضای کارگروه و توسط کانون پیگیری شده است. در ادامه اقدامات صورت گرفته کارگروه در سال جاری و نتایج حاصل از این اقدامات را بدین صورت بیان نمود، یک سری از مشکلات و نیازمندیهایی که در حوزه فناوری اطلاعات صنعت کارگزاری مطرح بود مورد بررسی قرار گرفتند و به سازمان و نهادهای مرتبط اعلام و پیگیری شد که نتایج تا این لحظه، به شرح زیر است:
1) نیاز به امکان سرویس فریز سهام، استعلام سهام فریز شده و آزادسازی سهام فریز شده مشتریان در سامانه کارا و مستقل شدن از سامانه AS:
• این موضوع طی مکاتبه مورخ 1400/05/19 به سازمان منعکس شد و پس از پیگیریها، نهایتا در تاریخ 1400/06/14 به نتیجه رسید و از این تاریخ تمام پرسنل کارگزاریها که دسترسی به توکن دارند، امکان عملیات فریز سهام را دارند و محدودیت تعداد استیشن AS و مشغول نمودن استیشنها برای فریز سهام مطرح نخواهد بود.
2) نیاز به API برای ویرایش اطلاعات مشتریانی که در سجام ثبت نام نموده است:
• طبق نامه شرکت سمات، این سرویس تا پایان آذر ماه 1400 در اختیار شرکتهای کارگزاری قرار خواهد گرفت.
3) نیاز به API برای ثبت درخواستهای تغییر کارگزار ناظر، که به صورت خودکار و بدون نیاز به درگیر شدن پرسنل شرکتهای کارگزاری برای این موضوع، ثبت تغییر کارگزار ناظر صورت پذیرد.
• طبق نامه شرکت سمات، این سرویس تا پایان آبان 1400 در اختیار شرکتهای کارگزاری قرار خواهد گرفت.
4) نیاز به API برای دریافت سودهای نقدی سهامی که به سهامداران تعلق گرفته است.
• به ریاست سازمان بورس اعلام شده و پیگیری در حال انجام است.
5) نیاز به API برای دریافت اطلاعات تعداد سهام جایزه تعلق گرفته به هر مشتری (مشابه آنچه که در DDN قابل مشاهده است.)
• به ریاست سازمان بورس اعلام شده و پیگیری در حال انجام است.
6) نیاز به API برای اطلاع از روز دقیق اعمال سهام جایزه – یا تبدیل حق تقدمها به سهم- و تعداد تعلق گرفته به هر مشتری.
• به ریاست سازمان بورس اعلام شده و پیگیری در حال انجام است.
7) مقایسه نامک و برخط گروهی و اعلام گزارش به سازمان که، اضافه شدن تعداد استیشنهای نامک، نه تنها معایب یا ریسکی ندارد بلکه به کاهش ریسکها و برخی از مشکلات نیز کمک مینماید.
8) در مورد دریافت سرویس اطلاع از مشتریان فوت شده، اعلام نیاز شد.
• طبق نامه شرکت سمات، این سرویس توسط سمات فراخوانی میشود و مشتریان فوت شده ممنوعالمعامله میشوند.
9) در مورد انحصار شرکتهای OMS، پیرو مصوبات و مکاتبات و مذاکرات، از سوی سازمان مجددا تاکید بر این شد که در دریافت مجوز OMS اختصاصی توسط شرکتهای کارگزاری، هیچ انحصار یا محدودیتی وجود ندارد و معیار، آخرین نسخه دستورالعمل اجرایی معاملات برخط است.
10) از تمام شرکتهای کارگزاری طی نامه کتبی نظرسنجی شد تا اهم دغدغهها و مشکلات خود را در حوزه فناوری اطلاعات بیان نمایند و در کارگروه مورد بحث و بررسی قرار گیرد و طبقهبندی گردد. مقرر شد در جلسات آتی نظرسنجی از اعضا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
حاضرین در جلسه:
آقایان احمد سحرخیز (فعال بازار سرمایه در حوزه فناوری اطلاعات)، علی وفای زنجانی (عضو هیئت مدیره شرکت کارگزاری دنیای خبره)، احمد سکاکی (مدیر امور مشتریان کارگزاری دانایان)، مسعود سجادی (مدیر آنلاین شرکت کارگزاری پارسیان)، احسان طباطبایی (مدیر معاملات آنلاین شرکت کارگزاری فارابی)، رامین حیدرزاده آذر (مدیر اصلاح عملیات شرکت کارگزاری مفید).
غایبین جلسه: آقای میثاق احمدی (مدیر فناوری اطلاعات شرکت کارگزاری آگاه).
انتهای پیام/