نامه کانون کارگزاران، کانون نهادها و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، به رئیسجمهور
کانون کارگزاران بورس، کانون نهادها و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی درباره مشکلات جدی صنعت پتروشیمی به واسطه برخی تصمیمات اشتباه به رییس جمهور نامه نوشتند.
کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی طی نامهای به رییس جمهور اعلام کردند: صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از منابع اصلی و به عنوان بزرگترین صادرکننده محصولات غیر نفتی در راستای توسعه پایدار و ایجاد اشتغال نقش اصلی را برعهده دارد.
به گزارش روابطعمومی کانون کارگزاران، این صنعت در بدترین شرایط اقتصادی و تحریمی یکی از تامینکنندگان پایدار ارز مورد نیاز بسیاری از صنایع داخلی بود. به طوری که با وجود شرایط تحریمی توانسته در 46 ماه گذشته، 42 میلیارد دلار درآمد صادراتی، 33 میلیارد دلار ارز سامانه نیما، بیش از 20 میلیون تن مواد اولیه صنایع داخلی و بیش از 8 میلیون تن کود شیمیایی اوره را تامین کند.
این درحالی است که به واسطه برخی تصمیمات اشتباه در سنوات گذشته این صنعت با مشکلات جدی مواجه شده که عدم توجه به آنها میتواند در آینده علاوه بر ضربات جبرانناپذیر بر پیکره صنعت پتروشیمی، اقتصاد ملی را دچار تلاطمهایی کند. در ادامه به برخی از این دغدغهها اشاره شده است.
1. تامین خوراک پایدار: تامین پایدار خوراک به ویژه گاز طبیعی برای شرکتهای پتروشیمی حیاتی بوده اما به دلیل عدم سرمایهگذاری کافی در صنایع بالادستی و عدم افزایش متناسب گاز طبیعی در حال حاضر این مهم با مشکلات جدی مواجه شده است. به بهرهبرداری رسیدن طرحهای جدید پتروشیمی گازی درآینده نزدیک از یک سو و عدم امکان افزایش ظرفیت تولید گاز و رشد بیرویه مصارف خانگی و تجاری نیز چشمانداز نگرانکنندهای از تشدید روند قطع گاز مصرفی در آینده ترسیم میکند.
2. نرخ گذاری غیرعادلانه خوراک دریافتی شرکتها: خوراک دریافتی این شرکتها شامل گاز اتان، گاز متان، میعانات گازی و نرخ گاز شرکتهای عرضهکننده یوتیلیتی بصورت ناعادلانه قیمتگذاری شده است که در ادامه این نامه روشهایی درخصوص قیمتگذاری عادلانه خوراک نیز بیان شده است.
3. سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی: در سال گذشته بالغ بر 17 طرح با ظرفیت 25 میلیون تن به بهرهبرداری رسید که از مهمترین آنها میتوان به پتروشیمی کاوه و بوشهر اشاره کرد اما سرمایهگذاران در آن زمان که با قوانین مشخص حاضر به سرمایهگذاری شدند، تصور این حجم از تغییرات سیاستها و مقررات را داشتند!؟ چرا که سرمایهگذاری در صنایع سنگین با سرمایه بالا با در نظر گرفتن مفروضات بلندمدت و محاسبتی است که در نهایت سرمایهگذار را مجاب به ورود میکند.
4. حذف معافیت مالیاتی صادراتی برخی محصولات پتروشیمی: به نظر خبر حذف معافیتهای مالیاتی برای صادرات کالاهایی همچون اوره و متانول و پلی اتیلن تصمیمی عجولانه و غیر کارشناسی و راهی برای جبران کسری بودجه است.
5. مطالبات مرتبط با اوره کشاورزی: توزیع کود اوره به قیمت 5 درصد قیمت جهانی تنها منجر به بیش مصرفی صنعت کشاورزی و زمینه ساز فساد برای دریافت بیشتر این ماده ارزان و فروش در بازار غیر رسمی خواهد بود.
6. دستاندازی به منافع سهامداران خرد، دارندگان سهام عدالت و صندوقهای بازنشستگی: تعیین نرخهای غیر منصفانه و بر خلاف مزیت نسبی علاوه بر صدمه به دورنمای تولید و توسعه شرکتها از ارزش ذاتی شرکتهای بورسی کسر میکند که منجر به کاهش سود سهامداران میشود.
آیا عاقلانه است به عنوان مثال به دلیل جبران کسری بودجه 200 هزار میلیارد تومانی به عناوین مختلف به سود شرکتهای بورسی دستاندازی و از سوی دیگر 100 هزار میلیارد تومان آن برای افزایش درآمدهای دولت از سود صندوق بازنشستگی کسر شود و 600 هزار میلیارد تومان از ارزش ذاتی و قیمت روز سهام این صندوقها که در نهایت باید این عدد را تامین کند کسر شود.
متن نامه سه جانبه کانون کارگزاران، کانون نهادها و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی
انتهای پیام/