• 1399/11/14 - 10:52
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مدیرعامل کارگزاری ملل پویا بررسی کرد؛ نحوه استفاده و تبدیل حق تقدم به سهام

خانزاده به بررسی روش‌های افزایش سرمایه و همچنین نحوه استفاده و تبدیل حق تقدم به سهام پرداخت...

  کمال خانزاده در بررسی روش‌های افزایش سرمایه و همچنین نحوه استفاده و تبدیل حق تقدم به سهام گفت: هر شرکت سهامی عامی طبق قانون تجارت می‌تواند از روش‌های مختلفی افزایش سرمایه بدهد که به تناسب آن تعداد سهام شرکت افزایش پیدا می‌کند؛ به طوریکه در افزایش سرمایه از محل سود انباشته و تجدید ارزیابی دارایی‌ها سهم جایزه به سهامدار تعلق می‌گیرد. روش دیگر افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران است که در این روش سهامدار به ازای هر سهم بر مبنای قانون تجارت ۱۰۰ تومان باید واریز کند.

به گزارش کانون کارگزاران به نقل از پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مدیرعامل کارگزاری ملل پویا در تشریح نحوه استفاده از حق تقدم بیان کرد: بعد از اعمال افزایش سرمایه در تاریخ مشخصی نماد حق تقدم سهم بازگشایی می‌شود و از روز بازگشایی نماد حق تقدم تا ۶۰ روز کاری سهامدار می‌تواند حق تقدم را فروخته یا ارزش اسمی را به حساب شرکت که در سامانه کدال اعلام می‌کند، واریز کند تا حق تقدم تبدیل به سهم می‌شود. طی این ۶۰ روز حق تقدم مثل سهام و هماهنگ با روند معاملات سهام، مورد داد و ستد قرار می‌گیرد.

  وی در ادامه افزود: با اتمام مهلت۶۰ روزه نماد متوقف و آخرین فهرست صاحبان حق تقدم توسط ناشر از شرکت سپرده‌گذاری دریافت می‌شود، اگر سهامداری در مهلت مقرر شده وجه را واریز نکرده باشد، در مرحله بعد حق‌تقدم‌های استفاده نشده، توسط ناشر حراج و در مهلت زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ روز فروخته می‌شود.

  خانزاده در تشریح فرآیند تبدیل حق تقدم به سهم گفت: پس از فروش همه برگه‌های حق تقدم استفاده نشده ناشر از طریق کدال گزارش مبلغ حاصل از فروش برگه‌های حق تقدم استفاده نشده را پس از کسر کارمزد اعلام و به حساب سهامداران واریز میکند.

  این کارشناس بازارسرمایه در خصوص نرخ‌های حق تقدم‌ها در بازار توضیح داد: در مهلت ۶۰ روزه بازگشایی نماد حق تقدم، این برگه‌ها با دامنه نوسان روزانه دو برابر سهم معامله می‌شوند، به طور معمول این برگه‌ها در بازارهای صعودی بازدهی بهتری از سهم و در بازارهای نزولی ریسک بالایی دارند.

  وی در خصوص روش‌های پرداخت ارزش اسمی حق تقدم ها از طریق سنتی و مراجعه به بانک‌ها که مورد اعتراض سهامداران است نیز افزود: در سال‌های اخیرسپرده‌گذاری مرکزی به این موضوع ورود کرده و یکی از پروژه های این مجموعه که قرار است بزودی در سجام اجرایی شود فرآیند پرداخت ارزش اسمی حق تقدم ها برای تبدیل به سهام است.

  خانزاده به سرمایه‌گذارانی که حق تقدم را بعد از مجمع افزایش سرمایه در اختیار دارند، تاکید کرد: سهامداران بلند مدت با نگهداری حق تقدم و تبدیل آن به سهام متضرر نمی‌شوند اما معمولا سهامداران کوتاه‌مدت و نوسان‌گیر اقدام به فروش حق تقدم می‌کنند. در مجموع نگهداری یا فروش حق ها بستگی به سیاست سهامدار دارد اما به طور معمول دوره تبدیل حق تقدم به سهم بیش از ۳ الی ۴ ماه است. 

 

انتهای پیام/

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 299
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم